• Deel deze pagina:

Sollicitatieprocedure

Wanneer je besluit om bij Rioned te solliciteren, vinden wij het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Daarom hebben we de stappen van het sollicitatieproces voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Je solliciteert door een mail te sturen naar [email protected]. Direct na ontvangst krijg je van ons een ontvangstbevestiging per e-mail.

Stap 2: Op basis van jouw CV en motivatie bekijken we of jouw profiel past bij de vacature waarop je hebt gereageerd. We laten je zo snel mogelijk weten of we je willen uitnodigen voor een nadere kennismaking. In de bevestigingsmail staat binnen welke termijn je reactie kunt verwachten.

Stap 3: Wanneer we graag met je willen kennismaken, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren wij jou graag beter kennen en gaan we verder in op jouw motivatie, wensen en ambities. Daarnaast is dit voor jou natuurlijk ook de kans om kennis te maken met Rioned. We vertellen je graag meer over onze organisatie. Verloopt dit gesprek van beide kanten positief, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek of een meeloopsessie.

Stap 4: Afhankelijk van de inhoud van de functie nodigen we je uit voor een tweede gesprek of een meeloopsessie. 

Stap 5: Is er een match? Dan stemmen we het arbeidsvoorwaardenpakket met je af. Afhankelijk van de functie en de situatie kan dit telefonisch, per e-mail of in een persoonlijk gesprek zijn. Wanneer we het er samen over eens zijn, zetten beide partijen hun handtekening onder het document en vanaf dan is het officieel. Welkom bij de Rioned club!

Stap 6: We heten je van harte welkom op je eerste werkdag en starten met een onboardingstraject van ongeveer drie maanden om je wegwijs te maken in onze organisatie.

  • Deel deze pagina: